Nyelv választása

Szűk kerékjárat esetén

A legtöbb 80-as évek vége óta gyártott gépjármű speciális kerékjárati térköz előírásokkal rendelkezik. Ez vonatkozik a személygépkocsikra, pick-upokra és városi terepjárókra. Ne tévessze meg a gépjárművén lévő gumiabroncs elhelyezkedésének látszata. A kerékjárati térköz legtöbbször kívülről nem látható, mivel csak a kerék mögött a fékek, a felfüggesztés elemei mellett állapítható meg.

Acura Audi BMW
Buick Chevrolet Chrysler
Cadillac Ford GMC
Dodge Hyundai Infinity
Honda Jaguar Jeep
Kia Lexus Lincoln
Mazda Mitsubishi Mercury
Nissan Pontiac SAAB
Saturn Subaru Toyota
Volkswagen Volvo

Nézze meg autója kézikönyvét: A legtöbb gépjármű gyártó feltünteti a gépjárműre vonatkozó térközökkel kapcsolatos tudnivalókat. Ezek az információk a jármű kézikönyvében találhatóak a hóláncok, hójáró eszközök, abroncsok vagy hasonló témakörök alatt. Fontos, hogy olyan hójáró terméket válasszon, ami kompatibilis azzal a legkisebb kategóriával, melybe az ön gépjárműve is tartozik (személyautó, kisteherautó, teherautó, stb.). Amennyiben nem találja az Ön járművének térközeire vonatkozó előírásokat, kérjük keresse fel a gyártót!

A gépjármű gyártók csak néhány esetben nevezik meg a használandó hójáró eszköz típusát. Ezek az adatok az eredeti felni és gumiméreteken alapulnak, melyeket járművének kézikönyve is tartalmaz. Eltérő gumiméret használata befolyásolhatja a hólánc rendeltetésszerű működését.

A hójáró eszközöknek nem csak a kerekekre kell illeszkedniük, hanem a kerekek körüli térközökben is el kell férniük.

Néhány használati útmutatóban az áll, hogy bizonyos gumiméretek mellett nem áll rendelkezésre elég hely hóláncok felhelyezéséhez. Gyakran az autógyártók azért tüntetik fel ezeket az adatokat, mert az adott járműnél kisebb a kerékjárati térköz, mint amennyi az S-osztályú járművek esetében szükséges. Az viszont tény, hogy e járművek többségénél használhatóak az SCC hóláncai. A kerék és a hozzá legközelebb eső alkatrész távolságának kimérése becsapós lehet.

Hogy meggyőződhessen arról, hogy megfelelő a térköz valamely hójáró használatához, azt előzetesen fel kell próbálni a járműre és kipróbálni egy rövid távon. Lassan induljon, és ha azt hallja, hogy az elemek egymáshoz érnek (kattogó hang), álljon meg, és azonnal távolítsa el a láncot! A használt hójáró eszköztől függetlenül ne lépje túl az 50 km/h sebességet!

Kosár

Kihangosító webáruház, kihangosító vásárlás A kosár üres!

Belépés - Regisztráció

Kizárólag viszonteladó partnereinknek.
(Ha Ön nem viszonteladó partnerünk, nem szükséges regisztrálnia!)

Hírfolyamok

Feliratkozás hírlevélreLeiratkozás
 

Fő értékesítési pontok:

Szaküzleteink Budapest XI. és III. kerületeiben:

További, cégünk által forgalmazott márkák:

THULE autós tetőcsomagtartó és csomagtartó rendszerek

BURY Bluetooth kihangosító és mobiltartó rendszerek

CARGOBAR kamion felszerelés, rakományrögzítés

Thule csomagtartó, tetőcsomagtartó, Thule tetőbox és síbox, Thule kerékpártartó, Thule síléctartóUtazáshoz, sportoláshoz egész évben kíváló segítséget nyújtanak a THULE autós csomagtartó, szállító rendszerei, melyek megnövelik gépkocsija csomagterét. Amit el tud képzelni, azt a THULE rendszereivel el is tudja szállítani. Minden saját felszerelése önnel lehet, bármerre is indul. Cargobar kamion és teherautó felszerelés - rakományrögzítésAz autóban való mobiltelefon használat nem csak szabálytalan, de ténylegesen balesetveszélyes is. A BURY autós kihangosítók használata lehetővé teszi a sofőr számára, hogy vezetés közben is telefonálhasson anélkül, hogy figyelmét elvonná a telefonkészülék kezelése. Cargobar kamion és teherautó felszerelés - rakományrögzítésAz új CARGOBAR kamion és teherautó felszerelések és tartozékok rugalmas felhasználásuknak és nagy teherbírásuknak köszönhetoen kiváló segítséget nyújtanak a mindennapos szállítmányozás nehéz, fizikai feladatainak elvégzéséhez.
>> Tovább >> Tovább
>> Tovább

Médiapartnereink: